Cukorbetegség és inzulin > Szakértő válaszol > A cukorbetegség és a tejzsír
A cukorbetegség és a tejzsír
Orvos válaszol rovat
1. Kettes típusú cukorbetegség esetén, gyógyszer szedése mellett, fogyaszthatok-e natúr tejsavót? (házi túró készítés mellékterméke, tehát teljesen natúr, nincs semmilyen ízesítése, kissé savanykás ízű.)
2. A házi tej fogyasztása okozhat-e problémát, hiszen jóval zsírosabb és erősebb, mint a boltokban kapható bármilyen minőségű tejféleség?
2. A házi tej fogyasztása okozhat-e problémát, hiszen jóval zsírosabb és erősebb, mint a boltokban kapható bármilyen minőségű tejféleség?
2010. 12. 16. | 20:06
Kedves Kérdező!
A zsíros tejtermékek fogyasztása kerülendő cukorbetegség esetén, a javasolt napi zsírbevitel az összkalória maximum 30%-a lehet. Ennek megfelelően a natúr tejsavó és a többi termék zsírtartalmát is beszámítva az összmennyiségbe, mértékkel fogyasztható.
Orvosszakértő
2010. 12. 20. | 21:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be,
vagy regisztráljon