Cukorbetegség és inzulin > Szakértő válaszol > Alacsony glikémiás indexű élelmiszerek
Alacsony glikémiás indexű élelmiszerek
Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő/Úr!
20 éves vagyok 172 cm/56 kg. Belgyógyászaton voltam ahol a doktornő 3 pontos glükóz és inzulin terhelésre küldött. Az eredményeim a következők lettek:
Glükóz (éhgyomri): 5.0 mmol/l
60 perces: 6.4 mmol/l
120 perces: 7.4 mmol/l
Inzulin (éhgyomri): 90 pmol/l
60 perces: 431 pmol/l
120 perces: 459 pmol/l
Szeretném véleményét kérni a kapott értékekről és az esetleges teendőkről.
20 éves vagyok 172 cm/56 kg. Belgyógyászaton voltam ahol a doktornő 3 pontos glükóz és inzulin terhelésre küldött. Az eredményeim a következők lettek:
Glükóz (éhgyomri): 5.0 mmol/l
60 perces: 6.4 mmol/l
120 perces: 7.4 mmol/l
Inzulin (éhgyomri): 90 pmol/l
60 perces: 431 pmol/l
120 perces: 459 pmol/l
Szeretném véleményét kérni a kapott értékekről és az esetleges teendőkről.
2012. 06. 20. | 22:37
Kedves Kérdező!
Egyelőre vércukorszintjei normál tartományban vannak, de a 120 perces érték közel van a határhoz, ezért az alacsonyabb glikémiás indexű élelmiszerek fogyasztását javasolnám, testmozgással „fűszerezve”.
Orvosszakértő
2012. 06. 25. | 20:19
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be,
vagy regisztráljon