2-es típusú cukorbetegség?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Szeretném megkérdezni, hogy a 2-es típusú cukorbetegség jele lehet-e a lassú fogyás, illetve a gyakori vizelet miatti testsúlycsökkenés.

63-éves vagyok, 2 éve még nem volt semmi baj a cukrommal. 2009. novemberében haláleset történt a családban ami nagyon megviselt. Rá egy évre nagyon rossz idegállapotba kerültem, majd elkezdtem fogyni. Vérvételre küldött az orvosom akkor derült ki, hogy baj van a cukrommal. Éhgyomra 7,69 volt. A terheléses vizsgálatnál 5,99 illetve 10,9. Ekkor elkezdtem diétázni, tavaly novembertől kb. 7-8 kg. fogytam, és fogyok továbbra is. /Alig merek enni a cukor miatt/, illetve éjszaka nagy mennyiségű vizelet távozik a szervezetemből, ami néha több mint amit elfogyasztottam. Meforal tablettát szedek 3 hete sokat mozgok de csak lassan megy le a cukrom. Az orvosom azt mondta szedjem a tablettát ne méregessem óránként a cukrom mert előtte stresszes vagyok (ami igaz is) legyek türelemmel.
Állandóan a mérlegen állok, mert mindenki szerint nagyon sovány vagyok. 154 cm. magas és 60 kg.
Mielőtt édesanyám meghalt 79 kg. voltam. Betegsége idején én ápoltam akkor lefogytam kb. 63 kg.-ra, majd felhíztam 69 kg-ra. Ekkor kezdtem el fogyni, de nagyon rossz idegállapotban voltam.
(halálát követő egy év).

Kérdésem, hogy a Meforal tabletta 500 mg. kb. mikorra fejti ki hatását.

2011. 04. 29. | 19:06

Kedves Kérdező!
A 154 cmhez a 41 kg az ideális testsúly, ez azt jelenti,hogy semmiképpen sem sovány.
A Meforal hatása azonnali, de kb. 1 hónap szükséges ahhoz, hogy beálljon a hatása.
A diabetes hatása lehet a fogyás, de inkább azt gondolom, hogy a terápia jó hatását észleli, ha csökken a súlya.
Mindenképpen beszéljen a háziorvosával vagy a kezelőorvosával, hogy egyénre szabottan meg tudják változtatni szükség esetén a terápiát.

Orvosszakértő 2011. 05. 03. | 14:38
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close