Cukorbetegség GI

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Valamikor az 1900-as évben volt egy orvosi beavatkozás, amikor a vérképemben 12,5 volt a cukor. Akkor még senki nem foglalkozott vele. Lehet, hogy a szervezet megszokja ezt a nagyságot?
Mostanában voltam egy átvilágításon, ahol megállapították, hogy "kifejezetten emelkedett inzulin szint, felső határértéken lévő szöveti cukorszint mellett". Ez mit jelent?
Van még működő inzulinom?
Én úgy tudom, hogy a szervezet megszokik egy folyamatosan beszedett gyógyszereket. Mikor kell, illetőleg hány év után kellene áttérni, megváltoztatni a gyógyszereket?
Hogyan tanítják meg a diabeteseket arra, hogy mit tegyenek, hogyan értsék meg a GI fogalmát, s azt hogyan alkalmazzák?
2011. 05. 02. | 09:25

Kedves Kérdező!
A magasabb vércukorhoz nem lehet hozzászokni. Ennek kialakulása eltérő eredetű lehet. Kicsit kevés az információm Önről, ezért nem tudom megválaszolni a kérdést, hogy mikor kell Önnél gyógyszert váltani és kell-e egyáltalán. Mindenképpen szükséges ennek megfelelően, hogy személyesen beszéljen a korábbi leleteit is elvíve diabetológus kollégával. Ennek kapcsán lehetőség nyílik legtöbbször arra is, hogy diabetesesként dietetikustól kérjen tanácsot a diétával, a GIvel és egyéb speciális fogalmakkal kapcsolatban, amit egyébként autodidakta módon is meg lehet szerezni.

Orvosszakértő 2011. 05. 03. | 14:57
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close