Cukorbetegségnél fájdalmas, vörös foltok

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Dr. Nő!

Én már több éve vagyok cukorbeteg, a családunk minden nő tagja anyai ágon ebben szenved. Körülbelül egy év óta a testem különböző pontjain vöröses, lilás galambtojás nagyságú duzzanatok jönnek elő, ami nagyon nagy fájdalommal jár. Minden esetben sebészti úton ambulánsan kell eltávolítani, de a következő hónapban egy másik helyen ugyan olyan kinövés jön elő. Eddig még nem álltam kórházi kezelés alatt. A Háziorvosom elmondása szerint ez a cukorbetegségem szövődménye. Azt szeretném megkérdezni, hogy most már ezután rendszeresen fog előjönni ez a tünet, és hogy lehetne megszüntetni? Legyen szíves megírni, hogy mi is ez valójában, mert engem teljes depresszióban tart.
Előre is köszönöm.
Tisztelettel: ...
2011. 01. 06. | 14:41

Kedves Kérdező!
Sajnos a leírás alapján nem tudom pontosan megmondani, mi lehet. Természetesen elképzeléseim vannak, de ehhez kellene tudom, hogy milyen általában a vércukorértéke, magasabb-e a HbA1C szintje (ebben az esetben lehet elméletileg a diabetes szövődménye az eltérés), inzulint kap-e vagy gyógyszert, túlsúlyos-e vagy sem, mit mutatott a szövettan vagy nem is készült esetleg.
Leginkább azt tudnám javasolni, hogy azon a helyen, ahol eltávolítják ezek ezeket a fájdalmas duzzanatokat az Ön testéből, ott beszélje meg, hogy mi is lehet ez, hiszen ezt ők látják.

Orvosszakértő 2011. 01. 08. | 21:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close