Édesség után émelygés, fejfájás

Orvos válaszol rovat
Jó napot!

Sajnos rendszertelenül táplálkozom. 2 gyerek és munka mellett így alakult... 35 éves nő vagyok - sportolok (most már azt is csak heti 3 órát ). Korábban (1,5 éve) ez heti 8 óra is volt. Fel is szedtem 8 kg-ot azóta.
4 éve komoly stresszen estem át - ezt csak azért írom, hátha lehet összefüggés a panaszommal.
Azt tapasztalom egy ideje, hogy ha édességet eszem, akkor megfájdul a fejem, szaporább lesz a szívverésem, kissé romlik a látásom, bizonytalanná válok, szédülök, émelygek. Nem tudom, hogy pszichoszomatikus(lelkiismeret furdalás) vagy valós vércukor probléma a kiváltó ok. 2010. júniusban csináltattam egy éhgyomorra készült vérképet, ahol a vércukorra vonatkozó adataim a normál tartományban voltak. Terhességeim alatt nem volt gond a terheléses vércukor vizsgálat során (gyerekek most 6 és 9 évesek). Mostanra vettem észre, hogy ez a testi reakcióm rendszeres az édességevés után. Mit javasol?
Köszönöm a tanácsot!
Üdvözlettel, ...
2011. 01. 12. | 11:56

Kedves Kérdező!

Az megnyugtató, hogy fél éve rendben volt az éhgyomri vércukor, de mindemellett javasolt lenne egy terheléses vércukorvizsgálat is. Inkább kerülje az édességevést, és lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasszon. Ez a jó tanács akkor is érvényes, ha a terheléses v.c. vizsgálattal minden rendben lesz.

Orvosszakértő 2011. 01. 14. | 18:05
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close