Egy cukorbeteg tapasztalatai

Orvos válaszol rovat
Nem igazán kérdezni szeretnék, inkább tapasztalatokat átadni. Az én cukorbetegségemet 2008 márciusban (63 évesen) egy prosztata ellenőrzéskor vette észre a rendkívül lelkiismeretes orvos. 27-es cukorszintet mért. A következő napon már egy szakorvos kezébe kerültem azonnali inzulinos kezeléssel (napi 4x). Fél év alatt 6-os szintre kerültem rendszeres ellenőrzés mellett (ez a mai napig tart).
Az étkezésemet a feleségem segítségével azonnal megváltoztattam. Rengeteg zöldség, kevés hús; az üdítő, szeszes ital teljes elhagyásával, kenyér (csak rozs, vagy teljes kiőrlésű) napi legfeljebb 2 vékony szelet, sok tejtermék, és napi 5x étkezés azonos időpontban.
Eredmény: a cukorszint 6 körüli, a triglicerid 24,2 - 4,2-re, a koleszterin 13,4 - 3,4-re csökkent, a vérnyomásom állandó 120/70. Minden mozgással és étkezéssel kapcsolatos előírást, javaslatot betartok, mert élni szeretnék sokáig. Minden életfunkcióm rendben van. Amennyiben további részletek érdeklik Önöket szívesen adok, mert saját tapasztalataimat szeretném megosztani azokkal, akiknek talán nincs kellő bizonyítékuk arra, hogy fegyelemmel megoldható a normális élet.
Köszönöm ha elolvasták.
2011. 01. 04. | 20:07

Kedves Kérdező!
Köszönjük, hogy megosztotta velünk tapasztalatát, bizonyára erőt ad a többi betegnek, akik szintén diabéteszben szenvednek. További jó egészséget kívánok! Javaslom, hogy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi cukorbeteg-klubot, így tud leghasznosabban segíteni betegtársainak.

Orvosszakértő 2011. 01. 07. | 09:24
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close