Gesztációs diabetesz

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
32 hetes várandós vagyok, már a 18. héten kiderült, hogy gesztációs diabéteszem van. A glükózterhelésen a 120 perces értékem 8,2 volt. Azóta szigorúan diétázom, 155gch-s diétát tartok. 4 héttel ezelőttig 2 hetente jártam reggelizős kontrollra, de mivel mindig jók voltak az értékeim, elég most itthon mérnem a cukrom.
Az utóbbi napokban van, hogy 7-re is fölmegy az étkezés utáni 60 perces értékem. A tegnapi uh-on átlagosnál több magzatvizet állapítottak meg, ill. a baba súlya is 2 héttel több, mint az ilyenkor megszokott. A kérdésem az lenne, hogy 3-4 hét enyhén magasabb cukorértékek mellett előfordulhat, hogy a baba már elkezdett több inzulint termelni? Ez még helyrehozható, ha még szigorítok a diétán, mert az utóbbi időben volt, hogy nem itthon ettem nyaralás miatt és nem biztos, hogy megfelelő mennyiségeket fogyasztottam. Naponta 1-szer mértem eddig a cukrom, szúrópróba szerűen, mindig más-más étkezés után 1 órával. Tegnap óta szinte minden étkezés után. Kicsit magasabbakat mérek sajnos, mint korábban- 6,5; 7; 5,9 stb..
Ez már a második terhességem, az előzőnél is kialakult a diabétesz, de a babának semmi baja nem lett, 41 hetesen 3,2 kg-mal született a kislányom. Most viszont aggódom a több magzatvíz, ill. a nagy súly miatt.
2012. 08. 14. | 21:43

Kedves Kérdező!
Ha ilyen szépen odafigyel, akkor véleményem szerint nem lesz gond. A mért értékek még nem utalnak problémára a babánál.

Orvosszakértő 2012. 08. 19. | 18:11
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close