Hajhullás, PCO

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
35 éves vagyok. Hullik a hajam több, mint egy éve- androgén típusú hajhullás. PCOS felmerült, de a nőgyógyászom azt mondta nincs- UH nem volt, a menstruációm rendszeres, de 25-45 naponta van,- ez régen is így volt, van 3 gyerekem (azonnal összejött, 2 éve spirálom van). Szőröm nagyon kevés, a bőröm csak nyáron volt zsírosabb, fénylőbb. Nyáron volt teljes női-ffi hormonprofil vizsgálatom, eltérés nélkül.
Elmentem hajgyógyászhoz, ő azt mondta egyértelműen androgén túlsúly okozza a hajhullást, nézessek inzulinrezisztencia vizsgálatot. Inzulinszintek:
0. perc:4, 60. perc:31, 120. perc: 21 (a mértékegységet nem tudom fejből). A vércukraim jók.
Van rajtam 15 kg felesleg, heti 3-4x járok step aerobicra-2 éve, kevés szénhidrátot eszem- napi 5x eszem, mégse tudok fogyni. Du. mindig rám jön egy erős édesség iránti vágy, amit próbálok leküzdeni, de nehéz. Pajzsmirigyem rendben.
PCOS diéta megoldhatja a problémát?
2011. 12. 23. | 14:37

Kedves Kérdező!
Ön nem inzulin rezisztens. Mivel a PCOnak egyik kritériuma sem áll Önre (UH jó, nemi hormonok rendben, vércukorszintek és inzulinszintek is), így nem igazán tudom, mi alapján mondják, hogy Ön PCOs.
Mindenesetre, a fogyás nem egyszerű dolog, amit érdemes megpróbálnia, kb. 2 hétig írni, hogy mennyi kalóriát eszik, mert sajnos nem csak a szénhidrát hizlal. 1200 kcal, 160 gramm CH mellett elindulhat a fogyás.
Sok sikert!

Orvosszakértő 2011. 12. 24. | 11:59
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close