Információk cukorbetegségről

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Hölgyem / Uram!
31 éves nő vagyok, felfedezték nálam a cukorbetegséget, terheléses cukorvizsgátlatot végeztek a laborban, éhgyomorra az első vérvétel eredménye 132, majd a 75 g glukozamin elfogyasztása után a második 286 és a harmadik 266 lett. Hozzáteszem, hogy nálam a cukorbetegségre utaló jelek nem jelentkeztek mostanáig (mint gyakori vizelés, gyakori folyadékfogyasztás, rosszullét, stb.). Ön szerint melyik típusról van szó, és ezt már mivel kell kezelni? Vannak-e lehetőségek arra, hogy ha kezelni is kell gyógyszer formájában legyen, ne injekciós inzulinhoz legyen kötve, mert nagyon kellemetlen? Kérek pontos leírást és információkat. Előre is nagyon köszönöm.

U. I.
Babát is akarunk vállalni, ezzel kapcsolatban is kérek információkat: lehet-e, és később lehetnek-e problémák a babára nézve?

Tisztelettel ...
2010. 12. 15. | 17:01

Kedves Kérdező!
Bár nem írta meg, hogy milyen mértékegységben mérték a vércukorértéket, feltételezem, hogy Romániából ír és mg/dl az adat. Ez azért fontos, mert Magyarországon mmol/l az érték, de akár melyik is, mindenképpen magasak a vércukorszintjei. Az Ön esetében valószínű, hogy „időskori”, kettes típusú diabéteszről van szó, főleg, ha túlsúlyos és a családban is volt hasonló probléma. Az, hogy nem voltak tünetei, is inkább emellett a diabetes forma mellett szólna. Ezt általában életmódváltással (1200 kcal tartalmú diéta, csökkentett zsírral és 160 gramm napi össz-szénhidráttal és sok mozgással) már kezelhető, ha nem, akkor a Met…n adása jön szóba, és csak később az inzulin.
Ha több információra van szüksége, akkor érdemes személyesen megkeresnie valakit, aki egyrészt meg tudja Önt vizsgálni, másrészt kicsit tud Önnek személyreszabott tanácsokat adni.
Sok sikert kívánok!

Orvosszakértő 2010. 12. 20. | 21:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close