Inzulin-rezisztencia? Met…n?

Orvos válaszol rovat
Részt vettem IR-vizsgálaton. Az értékek a következők: 0. percben 8,7 mlU/l, a 60. percben 55,4 mlU/l, a 120. percben 23,3 mlU/l. A kérdésem a következő, ön szerint kijelenthető-e, hogy IR-em van?

Évek óta endokrinológushoz járok, megállapította, hogy PCOS-em van. A mensesem rendszertelen, van, hogy több hónapig nem jön meg.A prolaktin és tesztoszteron szintem folyton magasabb, a szőrösödés is fent áll, valamint elhíztam. Hiába fogyókúráztam, 3-4 kg-nál több nem ment le. Valamint hiába sportolok másfél hónapja intenzíven, meg sem mozdultak a kilók.

Ilyen esetben mi a teendő, mit tudna javasolni, hogy a fogyás beinduljon, illetve a kellemetlen tünetek csillapodjanak. Hallottam, hogy a Met…n tartalmú gyógyszereket sikerrel alkalmazzák ezekre a problémákra, Önnek erről mi a véleménye?
2011. 09. 17. | 18:36

Az eredményei alapján nem inzulin rezisztens, bár a 60 perces értéke minimálisan magasabb (45 mIU/L helyett). Amennyiben a vc értékei rendben vannak, akkor a Met…n adása nem jön szóba Önnél.
Mindenképpen jó lenne, ha beszélne ismételten az endokrinológusával, hogy ő tud-e esetleg más megoldást a fogyás elérésére.

Orvosszakértő 2011. 09. 20. | 09:01
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close