Inzulin rezisztencia kontroll

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

2 éve inzulin rezisztenciát állapítottak meg nekem a SOTE-n. Idén januárban kontrollra kértem időpontot, és kaptam is júniusra, azzal a kikötéssel, hogy a vérvétel eredményét vigyem magammal, mert nem vagyok kerületi lakos, így nem tudnak kiírni vérvételre.
Azóta keresem, hová mehetnék, mert a mi kerületünkben (Bp. XX. ker.) azt a tájékoztatást adták a rendelőintézetben és a kórházban is, hogy inzulin szintet nem tudnak nézni.
Találtam egy maszek céget, de ott 10.000.- Ft a vérvétel.
Kérem segítsenek nekem, hol tudnám megcsináltatni a vérvételt? Beutalóm, és vényem is van a cukros vízhez, amit ki kell váltani.
Hívtam a SOTE-t most is. Az asszisztens azt javasolta, hogy júniusban menjek be, és ha a doktor úr úgy látja, kiír nekem vérvételt. A leletemből már most is ki tudna írni, nem kéne plusz kétszer visszamenni(és ki tudja, mikorra kapok megint új időpontot.
2011. 05. 23. | 19:14

Kedves Kérdező!
Amennyiben a korábbi vizsgálata a SOTEn volt, és kontroll vizsgálatra megy vissza, akkor azt gondolom, hogy az ő feladatuk eldönteni, hogy vérvétel szükséges-e és arra elő kell Önt jegyeztetni. Amennyiben nem ott volt vérvételen első alkalommal, akkor azt javasolnám, hogy oda menjen, ahol ezt már elvégezték egyszer Önnek, hiszen ott már elfogadták a beutalóját. Egyébként, legjobb tudomásom szerint, a döntés, hogy szükséges-e a vérvétel, a kontroll a vizsgálat alapján dönthető el.

Orvosszakértő 2011. 05. 25. | 10:21
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close