Vércukor érték 9.1

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Édesanyámnak,(73éves)a kórházban,(belgyógyászati osztályon)9,1-es,vércukor glukóz szintet mértek.Nem vélhető,emelkedett szintnek?
A belgyógyász,nem is hozta szóba,nem javasolta,a megismétlését!Idehaza,körzeti orvos,elolvasta,a belgyógyászaton kapott,eredményeket,viszont,Ő sem tett említést,a cukor eredménnyel kapcsolatosan!Én egészségügyi iskolát végeztem,első,átolvasásra,szemet szúrt,a magas glukóz szint!Ha valakinek,nincs,egészség ügyes ismerőse,honnét,és mikor tudja meg,a nem igazán elfogadható labor eredményét?Szakorvos,körzeti orvos,átsiklik az eredményen! Szeretném megkérdezni,mi a teendő,és a véleményére is kíváncsi vagyok!!
2011. 05. 15. | 12:57

Kedves Kérdező!

Jó lenne tudni, hogy ez az érték például éhgyomorra volt-e, mert az már cukorbetegségre utal, de ha nem, akkor egyébként is felveti az csökkent glükóz tolerancia diagnózisát. Ha ezt nem tudni, én javasolnám a háziorvosnál az éhgyomri vércukor vizsgálat, ennek eredményétől függ, hogy terheléses vércukorra szükség van-e. Illetve ha igazolódik a cukorbetegség, gyógyszeres kezelés lesz szükséges.

Egyébként javaslom a krisztalloid szénhidrátok csökkentését, a testsúly optimalizálását, a naponta ötszöri kis étkezést. A mozgás is javasolt terhelhetőségtől függően.

Orvosszakértő 2011. 05. 17. | 10:37
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close