Vércukor, inzulin elhagyás

Orvos válaszol rovat
66 éves vagyok, november 23-án súlyos hasnyálmirigy-gyulladással vittek kórházba. Így előjött a cukor betegség is. Két hét kórházi kezelés után hazamentem, majd egy hónap múlva az ultrahangos vizsgálat igazolta, hogy a hasnyálmirigyem rendben van.

Sajnos a súlyom nagy, de november óta fogytam 27 kg-t. Az első inzulinegységem 88 volt, napi négy szúrással. Folyamatosan csökkentették az adagot, ma ott tartok, hogy napi 3x4 egységet adnak be, de még ez is sok, mert volt, hogy lement a vércukor értékem 2,3-3,8 ra és szabályosan bekómáztam.

A laboreredményeim mindenben jó értéket mutatnak. A diabetikus orvosom megdicsért, mert a 160 gr-os szénhidrátos diétát és mindent ami elő van írva, szigorúan betartom. Így kilátásba helyezte, ha fogyok, mozgok és a cukor szintem jó lesz, rövidesen áttesznek tablettára.

A cukor értékem állandóan 4-6 között van. Étkezés előtt 4,5, étkezés után két órával 5-5,6. A kérdésem az lenne, hogy valóban van-e esélyem elhagyni az inzulint és lehetséges-e a tablettás kezelés? Én mint laikus azt olvastam, hogy 7 alatt nem beszélünk cukorbetegségről.
2012. 03. 06. | 09:28

Kedves Kérdező!

A helyzet az, hogy a jó vércukorértékei inzulin adása mellett vannak, ezért Önnél nem lehet nem diabetesről beszélni. Ha a vércukorszintek tabletta és inzulin nélkül ilyen jók, akkor is diabeteses lesz, csak egyensúlyban tartott diabeteses. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az eredményei biztatóak és valóban nagy a valószínűsége, hogy el lehet hagynia az inzulint. Sok sikert kívánok Önnek a továbbiakban is.

Orvosszakértő 2012. 03. 07. | 21:07
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close