A LADA-cukorbetegség

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A LADA-cukorbetegséggel kapcsolatban lenne kérdésem.
Tünetek:
-soványság és hízásképtelenség
-gyakori szomjúságérzet, és ennek megfelelően gyakori vizeletürítés.
Ezen kívül van még 3 tünet, aminek akár egész máshoz is lehet köze.
Az egyik a viszonylag gyakori orrvérzés, bár erre már korábban azt a választ kapta, hogy gyengék az érfalak az orrában.
A másik, hogy előfordul szempanasz. Kb. másfél éve volt már egy lézeres szemműtéte, lehet hogy csak annak maradt még hatása.
Végül pedig úgy tudom, az 1-es cukorbetegségre jellemző az ún. "acetonos lehelet". Nekem sosem mutatták, hogy az milyen, és az acetonról csak a körömlakk-lemosóra tudok asszociálni, épp emiatt el tudom képzelni, hogy nem ugyanaz a kettő, mindenesetre ez fogmosással elfedhető.
Gondolom, hogy egy vércukorszint-mérés illetve vérvétel egyértelműsítheti a feltételezést, csak szerettem volna előre érdeklődni.
Egyébként egy 23 éves férfiról van szó, akinek nincs baja az erőnlétével. Kissé ugyan fáradékony, de szerintem az nem kóros. Azért gondoltam erre a "köztes" cukorbetegségre, mert szerintem enyhébbek a tünetek, és úgy tudom, ennél a fajta diabétesznél csak későn kezdenek komollyá válni a tünetek - szeretném ha arra már nem kerülne sor.
2011. 06. 29. | 01:08

Kedves Kérdező!
A fenti tünetek alapján több dolog is felmerülhet oki tényezőként. Hormonprobléma, felszívódási zavar (coeliakia),gastroenterológiai ok. E miatt javaslom belgyógyász felkeresését, mert ezt a tünetegyüttest érdemes kivizsgáltatni, de ez nem lehetséges interneten keresztül.

Orvosszakértő 2011. 07. 04. | 14:28
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close