Magas vércukor, gesztációs diabétesz

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm,
A hétvégén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által mért vércukor értékem 9,9 mmol/l volt, kb 2 órával étkezés után. Terhességem alatt volt gesztációs diabéteszem. Apai nagymamám cukorbeteg (2-es típus). Terhességem előtt IR és PCO volt a diagnózisom, ami miatt Adimetet szedtem több hónapig. Ma elmentem a háziorvoshoz hogy kérjek beutalót terheléses vércukor mérésre, de csak éhhomi értékre adott, azt mondta másra nem adhat. A terhesség előtt magán intézményben csináltattam a labort sajnos anyagi lehetőségem ezt most nem engedi. Hogy tudom ezt elintézni TB alapon? Miért nem tud a háziorvos az előzményeimmel együtt elküldeni ilyen labor vizsgálatra? A háziorvosom tud minden előzményemről, dokumentálva van nála minden. Az éhhomi vércukor értékem eddig az 5,9-et nem haladta meg (labor mérés). Az étkezések után volt már hogy az itthoni Accu-Chek mérőmmel többször 9-11 közötti értékeket mértem.
Hogy tudnám orvosi megfigyelés alá helyezni magam úgy, hogy az éhhomi értékem jó, de a terheléses nem? Nem csak itthon diétázgatva élni, amíg tényleg valami szövődményem nem lesz?
2012. 08. 21. | 14:31

Kedves Kérdező!

A diagnózisok felállításához vénás vérvétel szükséges, amennyiben az éhomi vércukorérték normális, a cukorbetegséget megelőző másik állapot feltérképezése valóban terhelése vizsgálat szükséges. Kérje meg a háziorvosát, hogy tekintettel az előzményeire, utalja be erre a vizsgálatra.

Orvosszakértő 2012. 08. 21. | 20:08
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close