Rosszullétek sorozata

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!


33 éves vagyok és szeretnék Öntől tanácsot kérni.
Pár hete( talán már 2-3 hónapja) elég sok tünettel járó rosszulléteim vannak. A minap kezünk ügyébe került a vércukor mérő és teszteltem , a reggeli éhgyomorra történő tesz eredményem 4,6 és panaszmentes voltam .
A tegnapi nap ebédeltem fél 3 körül és a vacsora (kb. 6 óra) előtti rossz közérzetem miatt újra teszteltem 9,8 lett vacsorára csak levest ettem és valamelyest elmúlt újra teszteltem , egy óra múlva megint nagyon éhes lettem akkor már csak kekszet csipegettem igazán ez után múlt el a fej és a szem fájásom . Gyakori rossz közérzetem napközben jellemző nagyon éhes vagyok és inkább farkaséhségnek nevezném az étel mennyisége sok nem tudok uralkodni rajta , ha éhes vagyok azonnal ennem kell , ingerültség , gyakori vizelet ürítés , szomjúság , hirtelen gyengeség émelygés , fejfájás általában ilyenkor nem tudok figyelni nehezemre esik a gondolkodás és a beszéd .
Gyakori az alhasi panasz és a gyomorszáj melletti jobb oldali görcsölés .
A vérnyomásom átlagban 80/50 pulzusom átlag 50-60 évek óta. Mostanában a vérnyomásom is 120-130/80 pulzusom 70-80, én úgy érzem , mintha nekem ez már magas lenne.
Kérem adjon tanácsot , hogy lehet- e ez cukorbetegség és milyen orvosi segítséget kell igénybe vennem.
2011. 09. 27. | 15:33

Kedves Kérdező!

A cukorbetegség diagnózisának felállításához illetve kizárásához vénás vérből szükséges vércukormérés éhgyomorra, illetve ha ez még nem diagnosztikus, akkor terheléses vércukor-vizsgálat is kell, ezt a háziorvosától kérheti. Az ad hoc mérések eredmény nem mérvadó, mert nem standard körülmények között történt.

Orvosszakértő 2011. 09. 28. | 11:57
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close