Nem kívánt fogyás

Orvos válaszol rovat
Inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam ez év márciusában. Azonnal gyógyszereket írtak fel nekem, és persze szénhidrát diétát is. Igyekszem betartani a kezelést, de úgy tapasztaltam, hogy a márciusi 64 kg súlyomról mostanra 54-55 kg közé fogytam.

Számomra ez nagyon ijesztővé vált, mivel a környezetemben lévők szerint normálisan étkezem és mégis fogyok, csak fogyok. A vasam is hirtelen leesett, (12,5-ről 4,2), D-vitamin hiányom is lett, sőt úgy veszem észre, hogy szépen mennek ki belőlem a vitaminok, amióta kezelés alatt állok. Nem akarok teljesen elfogyni. Remélem nem fogyok már többet, mert ez teljesen megrémít. Met…nt, Thy…nt, vasat, és most már D-vitamint is szedek éppen, mi jön még?

Legszívesebben abbahagynám az összes gyógyszer szedését. Ön szerint mit tehetnék, hogy megálljon a fogyás? 171 cm magas vagyok.
2012. 07. 16. | 18:03

Mivel a laboreredményeit nem mellékelte, a gyógyszereiről nem tudok nyilatkozni. Ha eszik és mégis drasztikusan fogy, ajánlom, hogy menjen vissza orvosához, mert elképzelhető, hogy már egyes gyógyszerekre nincsen szüksége.

Orvosszakértő 2012. 07. 19. | 15:45
close