Terhességi diabétesz

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő, Doktorúr!
Én egy 28-hetes kismama vagyok, és most derült ki, hogy terhességi diabéteszem van. Terheléses cukorvizsgálatom eredménye (75g szőlőcukor után 2 órával) 8,6 -lett. Éhgyomri érték pedig 4,2.
Most 2 hétig kell 180g-os diétát tartanom, de mivel az itteni kórháznak nincs diatetikusa, így csak annyival hazaküldtek, hogy diétázzak, majd be kell feküdnöm pár napra és ellenőrzik, hogy jobbak-e az eredményeim!
Azóta beszerztem egy vércukormérőt, és napi 3-szor( főétkezések alkalmával) az étkezések utáni 1 órával mérem a cukromat. Ezek az értékek pedig 5,0-7,0-között mozognak, de néha előfordult egy-egy magasabb erdmény is. ( 7,5 és 8,0) ezek álltalában reggeli után, illetve a 8,0-as pedig diabetikus lekvár után.
Nem tudom, hogy ezek jók-e, de én nagyon igyekszem betartani mindent és magamtól utánna járni, hogy mit is kell csinálnom, de nem egyszerű.
Annyi félét hallok, de szeretném megkérdezni, hogy akkor ebben az esetben az étkezés után 1-órás érték meddig elfogadható?
2012. 04. 05. | 21:21

Kedves Kérdező!
Terhesség esetén is az a jó, ha a vc érték lehetőleg 7,8 mmol/l alatt van, ennek megfelelően a diétát jó lenne tartania. Ehhez dietetikus tud segíteni, de sajnos ez személyes konzultációt tesz szükségessé.
Debrecenben a Klinikán a 411717/54840 melléken tud időpontot egyeztetni, ha ez az Ön számára megfelelő ez a dietetikai szolgálat száma.
Egyébként is mindenképpen érdemes személyreszabott diétát folytatni, hogy a lehető legzavartalanabb legyen a terhessége.

Orvosszakértő 2012. 04. 06. | 12:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close